Amsterdam

21 januari: Eefje de Visser

Eefje de Visser. Foto: Lise Straatsma Foto: Lise Straatsma.

Lees de interviews/recensies over Hart op de Tong met Eefje
3voor12: Eefje de Visser speelt met hart op de tong nieuw repetoire
Kerk in Mokum: Artiest en bezoeker leren van elkaar (pagina 7)

Op 21 januari 2013 neemt Eefje de Visser je mee naar haar experimentele dagdroom van het dagelijks leven tijdens het muziekevenement Hart op de Tong. In de huiskamersfeer van de Keizersgrachtkerk, tuimel je in een bad vol fonkelende, vervreemdende kleuren, inspirerende gedachten, fantasieën en nabije werkelijkheden.

Hart op de tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens het eerste seizoen wisten Typhoon, Giovanca, Tim Akkerman en Spinvis de bezoekers in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun roots en inspiratiebronnen. 3voor12 noemde de sfeer "spannend en ontwapenend". Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Eefje de Visser wordt geprezen om haar authenticiteit, haar pakkende liedjes en haar vermogen om het publiek van het begin tot het eind in haar greep te houden. Voor een extra stuk verdieping zullen band en een gastspreker nader ingaan op de songteksten. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers van Eefje met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 7,50 in de voorverkoop (10 euro aan de deur). De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.


Lees op Lijfliedjes.nl een interview met Eefje over de betekenis achter haar nummer 'Ongeveer'.


Aan de vijfde act werken mee:
Hoofdact: Eefje de Visser & band
Orgel: Diederick Koornstra
Gastspreker: Niels Gillebaard
Productie: Joachim Vreeman, Guido Attema
Vrijwilligers: Rik, Iris, Daniël, Jolien, Jochem
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, Amsterdam PACT, IKON, ZinWeb

Bekijk de e-card voor HODT met Eefje de Visser.