Amsterdam

11 oktober: Fit

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong
Probleem (+Shakespeare intermezzo)
Jongen met de pet

Op vrijdag 11 oktober 2013 staat er een Flinke Naam geprogrammeerd bij het muziekevenement Hart op de Tong (HODT): Fit. Bekend geworden met het hiphop-collectief Flinke Namen, heeft Fit onlangs zijn eerste solo-album opgenomen. Een eerlijke, rauwe plaat die je compromisloos confronteert met het leven. In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk maakt Fit je deelgenoot van zijn wereld tijdens een intieme, akoestische avond.

Fit laat de swagger die gebruikelijk is in de hiphopteksten, achterwege. Voor hem geen opgeklopt zelfbeeld, maar reflecterende, naakte teksten. Verpakt in kleine verhaaltjes visualiseert Glen Faria - zoals hij in echt heet - de situatie. Of het over zijn zwervende vader gaat, of over vrienden van weleer die het leven lieten, Glen leent je zijn ogen waarvan het plaatje nog lang op je netvlies blijft hangen. Tijdens Hart op de Tong trekt Fit het publiek nog dieper zijn wereld in met een akoestische set en verhalen die hem inspireren. Daarnaast krijg je zelf tijdens en na de show kans om vragen te stellen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal verder een van zijn nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 5 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Fit. Foto: De-Flux Fotograaf: De-Flux.


Aan de negende act werken mee:
Hoofdact: Fit
Orgel: Diederick Koornstra
Productie: Joachim Vreeman, Guido Attema
Vrijwilligers: Rik, Iris, Daniël, Jochem, Jan Willem, Rosanne, Gerda, Garmt
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Zinweb, Keizersgrachtkerk, Amsterdam PACT, IKON

Bekijk de e-card van het evenement.