Amsterdam

19 mei: Janne Schra & het Robin Nolan trio

Janne Schra.foto/copyright: De-Flux pics.

Op maandag 19 mei 2014 staat Janne Schra samen met het Robin Nolan trio op het podium bij het muziekevenement Hart op de Tong (HODT). Janne wordt geprezen om haar ‘kameleon’-eigenschappen door ieder album het publiek te verrassen met een verbluffend nieuwe stijl. Op deze avond ontdekken we hoe Janne geïnspireerd wordt tot alle transformaties en horen we hoe haar muziek klinkt in gypsy-stijl.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Janne Schra heeft de kracht in iedere hoedanigheid een speelvolle zelfreflectie via haar teksten door te laten klinken. Nostalgisch, mysterieus, openhartig en innemend. Tijdens HODT trekt ze het publiek nog dieper haar belevingswereld in dan normaal. Tevens zal een interviewer met Janne in gesprek gaan over haar inspiratiebronnen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden. Kers op de taart is Robin Nolan en zijn trio die Janne zullen begeleiden. Nolan wordt gezien als een van de opvolgers van Django Rheinhardt!

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.


Lees op Lijfliedjes.nl een interview met Janne Schra over de betekenis achter haar nummer 'Beat the devil out'.
Aan de twaalfde act werken mee:
Hoofdact: Janne Schra & het Robin Nolan trio
Orgel: Diederick Koornstra
Productie: Guido Attema, Joachim Vreeman
Vrijwilligers: Daniël, Rik, Aren, Garmt, Paul, Aran, Iris, Irene.
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, Orgelfonds, IKON, ZinWeb