Amsterdam

10 maart 2017: Pink Oculus

Pink Oculus.foto/copyright: Jesaja Hizkia.

Hart op de Tong viert haar 20ste jubileum-editie met het oprijzende multitalent Pink Oculus. Deze dame werd reeds door meerdere internationale festivals gekroond tot het hoogtepunt van het weekend. In de intieme houten Keizersgrachtkerk zal ze op vrijdag 10 maart haar liedjes akoestisch ten gehore brengen en ingaan op de bronnen die haar hebben geïnspireerd in het leven.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de laatste reeks edities wisten Akwasi, Niels Geusebroek en Ntjam Rosie het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? In haar recente single Overdue zingt Pink Oculus over de moeite die het kost vrij te zijn. Zorgen jouw donkere kanten ervoor dat je jezelf beter leert kennen, of drijf je daardoor steeds verder weg? Tijdens deze avond gaan we net iets dieper in op het zoeken naar je ware ik.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Deze is ontworpen door dezelfde architect als Paradiso en heeft, net als de befaamde poptempel, een uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met New Connective en de Keizersgrachtkerk.


Aan de twintigste act werken mee:
Hoofdact: Pink Oculus, Cochise
Gastspreker: Aren Scholte
Productie: Guido Attema & Robert Jan Nijland, Daniël van Duijn
Vrijwilligers: Daniël, Rik, Aren, Anja, Rosanne, Jan Willem, Hester, Fleur
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, New Connective