Amsterdam

18 maart: Handsome poets

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong
interview: leven in het moment
interview: over muziek en hoop

Op 18 maart 2013 trakteren de Handsome Poets je op een bijzondere akoestische versie van hun aanstekelijke pop tijdens het muziekevenement Hart op de Tong. In de huiskamersfeer van de Keizersgrachtkerk, brengen de knappe mannen je dichterbij hun belevingswereld dan ooit te voren!

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens het eerste seizoen wisten Typhoon, Giovanca, Tim Akkerman en Spinvis de bezoekers in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun roots en inspiratiebronnen. 3voor12 noemde de sfeer "spannend en ontwapenend". Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Sinds ze de openingstune van de laatste Olympische Spelen verzorgden, kent heel Nederland de vrolijke en opzwepende muziek van Handsome Poets. Via hun nummers willen ze hun positiviteit door laten stralen naar de wereld. Tijdens Hart op de Tong komt het publiek erachter hoe de Handsome Poets zich laten inspireren. Voor een extra stuk verdieping zal gastspreker Rikko Voorberg via een korte dialoog nader ingaan op de songteksten. Ook het publiek krijgt hierbij kans om vragen te stellen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal verder een van de nummers van de poëten met het orgel als begeleidend instrument gespeeld

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 7,50 in de voorverkoop (10 euro aan de deur). De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Beluister het interview met Tim vooraf
3FM: Miranda (XnoiZZ) in gesprek met Tim over de avond.


Aan de zesde act werkten mee:
Hoofdact: Handsome poets (Tim van Esch: zang, Nils Davidse: Toetsen, Daniel Smit: Drums, Eelke Mastebroek: Gitaar)
Orgel: Nils Davidse, Diederick Koornstra
Gastspreker: Rikko Voorberg
Productie: Joachim Vreeman, Guido Attema
Vrijwilligers: Rik, Iris, Daniël, Jochem, Jan-Willem, Bram, Rosanne, Hilde
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, Amsterdam PACT, IKON, ZinWeb

Bekijk de e-card voor HODT met Handsome Poets.