Amsterdam

17 november: Qeaux Qeaux Joans

Qeaux Qeaux Joans.foto/copyright: Rahi Rezvani.

Op maandag 17 november 2014 staat er een charmante dame met een krachtige en breekbare stem bij Hart op de Tong: Qeaux Qeaux Joans! Met haar debuutalbum bezorgde ze de luisteraar kippenvel en met haar concerten bracht ze de bezoekers massaal in extase. Al snel gonsde het in de muziekwereld “The next big thing”. In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk, zal de zangeres een intiem, akoestisch concert geven met onder meer nummers van haar nieuw verschenen album ‘The Ritual’.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In voorgaande edities wisten onder meer Wende Snijders, Kris Berry & Perquisite, Roosbeef en Spinvis het publiek in vervoering te brengen door te vertellen wat hen inspireert en wat hun inspiratiebronnen zijn. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Qeaux Qeaux gebruikt muziek om haar verhaal te vertellen, verpakt in rauwe blues en soul. Soms jazzy en opgetogen, dan weer verleidelijk en zwoel. Joans is al haar hele leven bezig met een spirituele zoektocht. Waar het heen leidt? Waarschijnlijk niet naar verlichting, maar wel naar de liefde. En deze zullen we ervaren tijdens het intieme concert. Of zoals het het zegt in een van haar nummers “We’re gonna turn op the volume of this intelligent heart”.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten. Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk en omroep IKON.

Bekijk de e-card voor het concert.


Aan de vijftiende act werkten mee:
Hoofdact: Qeaux Qeaux Joans
Orgel: Diederick Koornstra
Gastspreker: Guido Attema
Productie: Guido Attema, Joachim Vreeman
Vrijwilligers: Daniël, Rik, Aren, Iris, Anja, Jan-Willem, Irene, Paul,
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, Orgelfonds, IKON