Amsterdam

19 november: Spinvis

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong

Bijt mijn tong af
Interview met Spinvis: kind/ouder zijn

Publiek over de avond

Op 19 november gaf lied- en tekstkunstenaar Spinvis een uniek kijkje in zijn ziel tijdens het muziekevenement Hart op de Tong. De artiest speelde met andere muzikanten in de sfeervolle Keizersgrachtkerk verschillende nummers uit zijn inmiddels uitbundige oeuvre (speciaal gearrangeerd voor het orgel) en deelde daarbij zijn persoonlijke inspiratiebronnen met het publiek.

Lees de recensies over Hart op de Tong met Spinvis
3voor12: Zingen en zingeven met Spinvis
PodiumInfo: Spinvis sluit Hart op de Tong 2012 af met groot succes

Hart op de tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de eerste drie avonden bleek de organisatie met rapper Typhoon, soulzangeres Giovanca en singer-songwriter Tim Akkerman een breed scala aan topmuzikanten te hebben weten programmeren. In een goed gevulde zaal brachten ze de bezoekers in vervoering door ze mee terug te nemen naar hun roots en op de betekenis van hun nummers in te gaan.

Tijdens de Hart op de Tong avond staan de songteksten en de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Gastspreker Tom de Haan (theoloog) zal Spinvis, alias van Erik de Jong, uitdagen het achterste van zijn tong te laten zien, maar ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen.

Als er een artiest in Nederland is die met zijn liedjes de hersens prikkelt, is het wel Spinvis. Op onnavolgbare wijze speelt de singer-sample-songwriter met poëtische teksten en bijzondere instrumenten om je te laten zweven in een literaire droom die telkens verandert naarmate je de nummers vaker beluistert. Een ding is zeker: je raakt nooit uitgedacht. Voor zijn muziek- en theaterprojecten won hij talloze prijzen en zijn live shows maken grote indruk.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk, die ontworpen is door dezelfde architect als Paradiso en die net als de poptempel een uitstekende akoestiek heeft. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers van Spinvis met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 7,50 in de voorverkoop (10 euro aan de deur). De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.


Aan de vierde act werkten mee:
Hoofdact: Spinvis & band (Saartje van Camp, Cor van Ingen, Marcel van As)
Orgel: Lucas Oldeman, Diederick Koornstra
Gastspreker: Tom de Haan
Productie: Joachim Vreeman, Guido Attema
Vrijwilligers: Rik, Lieuwe, Iris, Daniël, Jolien, Jochem
Camera: Martijn Melis, Jan Klein, Marleen Stelling
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, Amsterdam PACT, IKON

Bekijk de e-card van Hart op de tong met Spinvis.