Amsterdam

17 september: Tim Akkerman

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong

Blind
Interview met Tim: keuzes maken

Promo

Op 17 september geeft singer-songwriter Tim Akkerman een uniek kijkje in zijn ziel tijdens het muziekevenement Hart op de Tong. Samen met zijn band van rasmuzikanten speelt Tim in de sfeervolle Keizersgrachtkerk verschillende nummers van zijn album ANNO en deelt hij zijn persoonlijke inspiratiebronnen met het publiek.

Hart op de tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de eerste twee avonden bleek de organisatie met rapper Typhoon en soulzangeres Giovanca twee uitstekende acts te hebben gevonden. In een goed gevulde zaal brachten ze de bezoekers in vervoering door ze mee terug te nemen naar hun roots en op de betekenis van hun nummers in te gaan. Zodoende legden ze de lat voor vervolgacts zeer hoog. Maar na afloop van haar act was Giovanca ervan overtuigd dat Tim Akkerman de druk wel aan zou kunnen.

Na een zeer succesvolle periode als frontzanger bij Di-Rect, besloot Tim twee jaar geleden solo verder te gaan. Dit resulteerde een jaar later in de schitterende folkplaat ANNO die zich laat meten met de beste singer-songwriterplaten van het afgelopen decennium. De persoonlijke liedjes bieden een reflecterende blik op zijn leven waarin velen zich zullen kunnen vinden. Tijdens de Hart op de Tong avond staan de songteksten en de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Gastspreker Riekje van Osnabrugge (studentenpastor in Amsterdam) zal Tim uitdagen het achterste van zijn tong te laten zien, maar ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk, die ontworpen is door dezelfde architect als Paradiso en die net als de poptempel een uitstekende akoestiek heeft. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers van Tim Akkerman met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 7,50 in de voorverkoop (10 euro aan de deur). De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Tim Akkerman. De foto is gemaakt door De-Flux


Aan de derde act werkten mee:
Hoofdact: Tim Akkerman & band
Gastspreker: Riekje van Osnabrugge
Productie: Joachim Vreeman, Guido Attema, Esmee Kohler, Arvid Silos
Vrijwilligers: Iris, Rik, Lieuwe, Rosanne, Bram, Daniël, Jochem
Licht: Lichtwerk
Geluid: Ritsaart
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, Amsterdam PACT, IKON

Bekijk de e-card van Hart op de tong met Tim Akkerman.