Amsterdam

16 April: Typhoon

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong
Over de liefde
Over God

Bumaye
Dinopha met His eye is on the sparrow
Publiek en Typhoon over de avond

Beluister het orgelnummer dat gespeeld werd tijdens Hart op de Tong. (afgewisseld met een kort interview met Typhoon over zijn teksten en de avond zelf)

Glenn de Randamie (1984), beter bekend als Typhoon, won op jonge leeftijd de Grote Rpijs (2004), één van de meest begeerde talentprijzen van Nederland. Hiermee kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Talloze optredens door heel het land volgden en moesten zijn debuutalbum 'Tussen Licht en Lucht' -wat in 2007 uitkwam- in de weg staan. Zijn liveshows staan bekend als spetterende optredens vol energie waarin de artiest laat zien wie hij is. Door zijn teksten, maar vooral ook door te genieten van elke minuut onstage.

Zijn muziek kenmerkt zich op opvallende wijze. Veel wereldse en jazzy invloeden, ambachtelijke lyrics en nieuwe vindingen. Zijn experimentele houding en inventieve stijl hebben de grenzen van de Nederlandse hiphop opgerekt, aldus het juryrapport van de Zilveren Harp (2009). Zijn album Tussen Licht en Lucht (2007) laat dit goed zien. Producer Dries Blijsma, die veel van de producties op het album voor rekening nam, initieert hier met experimentele beats waarom Typhoon moeiteloos volgt.

Ook laat de rapper zich kenmerken door bijzondere crossovers met andere muziekstromingen. Hoogtepunten van deze crossovers zijn de samenwerkingen met Nederlands bekendste jazzformatie New Cool Collective, en de theatertour 'Wie heeft de bal?' met Rico (vmlg. Opgezwolle) en akoestische folk-band Muppetstuff. Een nieuw hoogtepunt in 2009 is de formatie Fakkelbrigade (Typhoon, Rico, Sticks, James & A.R.T.) waarmee het zinderende album Colluci Era wordt uitgebracht.

In afwachting van zijn nieuwe solo-plaat is Typhoon nog druk aan het touren met de Fakkelbrigade en New Cool Collective.


Aan de eerste act werkten mee:
Hoofdact: Typhoon & band (Glenn de Randamie, Coen Witteveen, Dries Bijlsma)
Gastspreker: Gerhard Scholte
Orgelcompositie: Jurriaan Berger
Productie: Joachim Vreeman, Guido Attema
Vrijwilligers: Rik Scheffer, Lieuwe, Aren Scholte, Rosanne Visser, Iris Waardenburg
Geluid: Douglas audio & media
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, Amsterdam PACT

Typhoon

Bekijk de e-card van Hart op de tong met Typhoon.