Amsterdam

20 mei: Wende

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong
Ask the tree
Not today, you're mine

Op 20 mei 2013 stuwt 's Neerlands diva Wende het publiek voorwaarts tijdens het muziekevenement Hart op de Tong. In de sfeervolle Keizersgrachtkerk in Amsterdam zal ze op zoek gaan naar het spanningsveld tussen het vertellen van een verhaal en de trance, voortkomend uit haar nieuwe album Last Resistance.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In het tweede seizoen wisten Eefje de Visser en Handsome Poets de bezoekers in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren van chansonniere naar performer van eigen materiaal dat in alle stijlen weet te overtuigen. Haar teksten raken een waarheid die soms pijn kan doen, kan verwarren, maar ook troost geeft. Niet voor niets won zij de Annie MG Schmidt prijs voor het mooiste theaterlied. Tijdens Hart op de Tong komt het publiek erachter hoe de Wende zich laat inspireren. Voor een extra stuk verdieping zal gastspreker Gerhard Scholte via een korte dialoog nader ingaan op de songteksten. Ook het publiek krijgt hierbij kans om vragen te stellen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal verder een van de nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers.


Aan de zevende act werkten mee:
Hoofdact: Wende
Orgel: Diederick Koornstra
Gastspreker: Gerhard Scholte
Productie: Joachim Vreeman, Guido Attema, Elselinda Schouten
Vrijwilligers: Rik, Iris, Daniël, Jochem, Jan-Willem, Rosanne, Gerda, Garmt
Geluid & licht: Douglas Audio, Bob Willekens
Sponsoring: Zinweb, Keizersgrachtkerk, Amsterdam PACT, IKON

Bekijk de e-card voor HODT met Wende.

Wende. Foto: De-Flux Fotograaf: De-Flux.