Utrecht

UTRECHT - 27 september: Maurits Westerik

Maurits Westerik

Dinsdag 27 september komt Maurits Westerik (frontman Bewilder) naar het Hofman Café in Utrecht voor Hart op de Tong. Een nieuwe reeks met inspirerende muziekavonden waarin de songteksten van een populaire artiest of band centraal staan. Met als achterliggende vraag: waar draait het allemaal om in het leven? In Bewilders nummer Forza, somt Maurits 27 coupletten lang op waar het voor hem om draait. 'It is bound for glory, It is making love, It's a right to worry, It is feel for love.

Maurits Westerik begon zijn muzikale carrière als frontman van indierockband GEM. Het verhaal over het eerste liveoptreden is inmiddels legendarisch. Westerik kwam erachter dat The Libertines op 9 juni 2003 in de Melkweg zouden spelen en stuurde de programmeur een mailtje. Of zijn band het voorprogramma mocht verzorgen? GEM kwam, zag en overwon. The Libertines zetten een uiterst zwakke show neer (Pete Doherty kwam niet opdagen), terwijl Westerik en zijn band de sterren van de hemel speelden.

Hart op de Tong is een concertreeks en Q&A met in het verleden o.a. Rico, Sven Hammond, Wende, Tangarine, Yuri Honing, Qeaux Qeaux Joans, Tommy Ebben, Roosbeef, Marike Jager, Handsome Poets, Eefje de Visser, Typhoon, Spinvis, Tim Akkerman en Giovanca.

Om 20.00 uur gaan de deuren van Hofman (Janskerkhof) open. Kaarten kun je voor 10 euro per stuk aan de deur kopen. Het concert begint om 20:30. Iedereen van harte welkom! Hart op de Tong Utrecht wordt georganiseerd in samenwerking met de Geertekerk.


Aan de eerste act werken mee:
Hoofdact: Maurits Westerik
Host: Pieter Dronkers
Productie: Guido Attema, Hofman Cafe
apps.aero Heris IT