Haarlem

HAARLEM - 1 Juni: Clean Pete

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong
Ik ga op reis en ik neem mee
Vind je het goed

Lees de recensies over Hart op de Tong met Clean Pete
Haarlems dagblad: Charmante Clean Pete centraal bij inspiratiemiddag
Dichtbij.nl: Publiek in vervoering

De Nieuwe Kerk Haarlem en het Patronaat slaan vanaf zondag 1 juni de handen ineen met het muziekevenement Hart op de Tong (HODT). Regelmatig worden hier Nederlandse muzikanten uitgedaagd hun songteksten te laten fungeren als basis voor een inspirerende avond over de grote vragen in het leven. Clean Pete bijt in Haarlem het spits af. De een- of twee-eiige tweelingzussen maken samen met Anne Soldaat wonderlijk poëtische muziek over de onmacht, verlangens en frustraties in het leven. Niet voor niks voegde Excelsior Recordings ze onlangs toe aan hun label.

Hart op de Tong is twee jaar geleden opgericht in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Tijdens intieme sessies dompelden onder meer Spinvis, Wende Snijders, Typhoon en Giovanca het publiek onder in hun belevingswereld, gedachtestromen en inspiratiebronnen. HODT Haarlem zal als klein zusje op dezelfde voet het publiek in vervoering willen brengen, met misschien minder gevestigde namen, maar dezelfde kwaliteit.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst of gedachte muzikaal te vertolken? Clean Pete bewijst dat je ook in het Nederlands prachtig reflecterende nummers kunt maken. De tweeling Loes en Renée is weliswaar jong, maar weet melancholisch de strijd in het leven om onvervulde verlangens te verwoorden. Naast hun nummers zullen ze uit de doeken doen wat hen inspireert tijdens hun zoektocht. Ook het publiek kan daarin participeren. Sterker nog: de dames verzoeken bezoekers een potlood en een velletje papier mee te nemen!

Bekijk de e-card van het concert.


Aan de eerste act werken mee:
Hoofdact: Loes en Renee Wijnhoven, Anne Soldaat
Orgel: Loes Wijnhoven
Host: stadsdominee Tom de Haan
Productie: Guido Attema, Tom de Haan, Inge Verdegaal
Geluid & licht: Patronaat
Sponsoring: Protestantse gemeente Haarlem, Patronaat, Kerk & Wereld, Haella fonds, IKON

Clean Pete
apps.aero Heris IT