Haarlem

Over

De Nieuwe Kerk Haarlem en het Patronaat slaan vanaf zondag 1 juni de handen ineen met het muziekevenement Hart op de Tong (HODT). Regelmatig worden hier Nederlandse muzikanten uitgedaagd hun songteksten te laten fungeren als basis voor een inspirerende avond over de grote vragen in het leven.

Hart op de Tong is twee jaar geleden opgericht in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Tijdens intieme sessies dompelden onder meer Spinvis, Wende Snijders, Typhoon en Giovanca het publiek onder in hun belevingswereld, gedachtestromen en inspiratiebronnen. HODT Haarlem zal als klein zusje op dezelfde voet het publiek in vervoering willen brengen, met misschien minder gevestigde namen, maar dezelfde kwaliteit.

Tijdens de avond worden de nummers in een akoestische setting gespeeld om de teksten het beste tot hun recht te laten komen. Tussen de liedjes door gaat een gastspreker in op de thematiek van de teksten met vragen als: hoe ga je zelf om met de thematiek en vanuit welke invalshoeken kun je het onderwerp benaderen? Deze toelichting is erop gericht om de jongeren hun eigen mening te laten vormen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Nieuwe Kerk. Een zeventiende-eeuwse kerk aan het Nieuwekerksplein in hartje centrum. De toegang bedraagt 5 euro in de voorverkoop, exclusief reserveringskosten. De deuren gaan vanaf 15:30 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Protestantse gemeente Haarlem, Patronaat en omroep IKON. Meer informatie is te vinden op: www.hodt.nl/haarlem of via onze fanpagina op Facebook.

Colofon

Hart op de Tong is een initiatief van Guido Attema
Productie: Tom de Haan/Guido Attema/Patronaat
Ontwerp logo en desktop site: Babette Elise
Realisatie website: Rik Scheffer en Lieuwe
Ontwerp en realisatie mobiele site: Rik Scheffer
Leaderanimatie: Raimke.com

apps.aero Heris IT