Haarlem

6 juli: Mattanja Joy Bradley

De Nieuwe Kerk Haarlem en het Patronaat presenteren een bijzonder talent bij de tweede editie Hart op de Tong (HODT): Mattanja Joy Bradley! Deze dame won niet zomaar de Dutch Blues award. Jarenlang zwierf ze over de wereld, speelde op straat, in de gevangenis en in het voorprogramma van Amy Winehouse. Op zondag 6 juli deelt ze haar levenslessen tijdens een speciale akoestische set.

Hart op de Tong is twee jaar geleden opgericht in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Tijdens intieme sessies dompelden onder meer Spinvis, Wende Snijders, Typhoon en Giovanca het publiek onder in hun belevingswereld, gedachtestromen en inspiratiebronnen. HODT Haarlem zal als klein zusje op dezelfde voet het publiek in vervoering willen brengen, met misschien minder gevestigde namen, maar dezelfde kwaliteit.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst of gedachte muzikaal te vertolken? ‘Om geluk te kunnen ontvangen, moet je jezelf in de goede positie plaatsen’, is het levensmotto van Mattanja. Haar debuutalbum Wake Me Up bevat een mix van catchy pop en bezielde blues, opgedaan op haar levenspad vol hobbels. Tijdens HODT gaat ze nader in op haar ervaringen. Wat gaf haar steun in de periode dat ze jarenlang alleen op pad was? En wat heeft het haar gebracht?

Hart op de Tong vindt plaats in de Nieuwe Kerk. Een zeventiende-eeuwse kerk aan het Nieuwekerksplein in hartje centrum. De toegang bedraagt 5 euro in de voorverkoop, exclusief reserveringskosten. De deuren gaan vanaf 15:30 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.


Aan de tweede act werken mee:
Hoofdact: Mattanja Joy Bradley, André van den Boogaart
Orgel: Mattanja Joy Bradley
Host: stadsdominee Tom de Haan
Productie: Guido Attema, Tom de Haan, Inge Verdegaal
Vrijwilligers: Jip
Geluid & licht: Patronaat
Sponsoring: Protestantse gemeente Haarlem, Patronaat, Kerk & Wereld, Haella fonds, IKON

apps.aero Heris IT