Haarlem

26 april: Ntjam Rosie

Lees de recensie over de middag
Haerlems bodem: Een loepzuivere Hart op de Tong


De Nieuwe Kerk Haarlem en het Patronaat presenteren een bijzonder akoestische middag met Ntjam Rosie tijdens de zesde editie Hart op de Tong (HODT). Op zondag 26 april zingt de Edison winnende soulzangeres haar liedjes op een zeer intieme wijze en deelt daarbij haar levensvisie met het publiek. Soul, jazz en wereldmuziek smelten samen tot een bijzondere muziek melange.

Hart op de Tong is drie jaar geleden opgericht in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Tijdens intieme sessies dompelden onder meer Spinvis, Wende Snijders, Typhoon en Giovanca het publiek onder in hun belevingswereld, gedachtestromen en inspiratiebronnen. HODT Haarlem zal als klein zusje op dezelfde voet het publiek in vervoering willen brengen, met misschien minder gevestigde namen, maar dezelfde kwaliteit.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst of gedachte muzikaal te vertolken? ‘Een doel behalen vind ik niet het belangrijkste. In de reis er naartoe groei je door, daarin ligt mijn inspiratie’ is het levensmotto van Ntjam. Niet dat ze haar doelen niet haalt. Ntjam stond eerder in het voorprogramma van onder meer Erikah Badu en Macy Gray en won de Edison jazzism award. Onze verwachting is dat het niet lang meer zal duren voordat anderen met trots vermelden in haar voorprogramma te hebben gestaan.

Hart op de Tong vindt plaats in de Nieuwe Kerk. Een zeventiende-eeuwse kerk aan het Nieuwekerksplein in hartje centrum. De toegang bedraagt 5 euro in de voorverkoop, exclusief reserveringskosten. De deuren gaan vanaf 15:30 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.


Aan de zesde act werkten mee:
Hoofdact: Ntjam Rosie (zang), Jorn ten Hoopen (gitaar), Bas Kloosterman (bass)
Host: stadsdominee Tom de Haan
Productie: Guido Attema, Tom de Haan, Inge Verdegaal
Vrijwilligers: Jip
Geluid & licht: Patronaat
Sponsoring: Protestantse gemeente Haarlem, Patronaat, Kerk & Wereld, IKON

“Ntjam foto/copyright: Robin de Puy.
apps.aero Heris IT