Haarlem

28 september: Wordbites

Nodig je vrienden uit middels de e-card

De vierde editie Hart op de Tong (HODT) komt het Wordbites collectief in speciale hoedanigheid langs om bezielende ontregeling te brengen. Wordbites staat voor een tekstuele & muzikale speeltuin om lekker in rond te dwalen. Op zondag 28 september brengen ze een hybride, contemplatieve en her en der verstilde show in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Kortom: manieren om aan jezelf te twijfelen.

Hart op de Tong is twee jaar geleden opgericht in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Tijdens intieme sessies dompelden onder meer Spinvis, Wende Snijders, Typhoon en Giovanca het publiek onder in hun belevingswereld, gedachtestromen en inspiratiebronnen. HODT Haarlem zal als klein zusje op dezelfde voet het publiek in vervoering willen brengen, met misschien minder gevestigde namen, maar dezelfde kwaliteit.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst of gedachte muzikaal te vertolken? ‘Mensen zijn eigenlijk vrij het zelfde allemaal totdat je goed kijkt naar hun telefoonnummers.’ Zegt frontman Hugo de Haas van Dorsser in een van zijn teksten. Hij brengt singer-songwriter Leonieke Toering mee om gezamenlijk in volle overgave je te laten verbazen en verwonderen, warmte, onschuld en weemoed te bieden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Nieuwe Kerk. Een zeventiende-eeuwse kerk aan het Nieuwekerksplein in hartje centrum. De toegang bedraagt 5 euro in de voorverkoop, exclusief reserveringskosten. De deuren gaan vanaf 15:30 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.
Bestel je kaarten in de voorverkoop, of koop ze simpelweg aan de deur!


Aan de vierde act werken mee:
Hoofdact: Wordbites (Hugo de Haas van Dorsser, Leonieke Toering)
Orgel: n.n.b.
Host: stadsdominee Tom de Haan
Productie: Guido Attema, Tom de Haan, Inge Verdegaal
Vrijwilligers:
Geluid & licht: Patronaat
Sponsoring: Protestantse gemeente Haarlem, Patronaat, Kerk & Wereld, Haella fonds, IKON

Wordbites
apps.aero Heris IT